Meritve venskega pretoka. Zabeležite datum 8. 10. 2018

Kronična venska bolezen ima v zgodnjih fazah blage simptome, zato se marsikdo odloči za pregled prepozno. Simptomi so predvsem  utrujene in težke noge, metličaste vene ter varice. Glede na to, da lahko venska bolezen napreduje v oblike z resnimi zapleti je pomembno, da se venske spremembe odkrije čimprej.

S pomočjo fotopletizmografa, lahko preverimo delovanje venskega ožilja.

Meritve bodo potekale v ponedeljek, 8. oktobra od 12. do 15. ure v Posvetovalnici za srce, Dalmatinova ulica 10, Ljubljana (prvo nadstropje).

Cena za člane društva je 3€, za nečlane je 5€.

Na meritev se je potrebno PRIJAVITI preko e-pošte [email protected]  ali na telefonsko številko 01 /234 75 55 (01 /234 75 50) ali osebno v Posvetovalnici za srce.

Število mest je omejeno.

 

Opis meritve

Fotopletizmografija je neboleč postopek testiranja delovanja ožilja vaših nog.

Meritev se izvaja v sedečem položaju, tako da se na goleni namesti posebne IR senzorje, ki osvetlijo podkožje. Ko so senzorji nameščeni, opravite posebne vaje s stopali, ki trajajo le nekaj sekund. Medtem poteka meritev funkcije ožilja. Po zaključku meritve prejmete računalniški izpis z grafom in oceno funkcije žilja spodnjih okončin.

V primeru prizadetosti slednjega se priporoča pregled pri zdravniku. Računalniški sistem ne more v celoti nadomestiti zdravnikovega pregleda. Preiskava je zanesljiva vendar orientacijska.

Napotki

  • Oblecite ohlapna oblačila, saj se senzorje pritrdi na golo kožo
  • Obujte navadne nogavice in ne hlačnih nogavic