Izleti v Posavje

16. maja 2015 je v Tržišču potekal tradicionalni Pohod Azaleja, katerega so se udeležili tudi člani ljubljanske podružnice. Na željo zadovoljnih pohodnikov, da bi se udeležili še kakega izleta v posavskem koncu, so nam poslali povabilo na tri izlete:

CVIČKOV POHOD

Društvo vinogradnikov Malkovec iz Tržišča organizira 25. 6. 2015 tradicionalni Cvičkov pohod. Pohod se prične ob 9.00 uri pri Pletenki velikanki, potem pa poteka preko travniških in gozdnih poti proti Malkovcu in Malkovškim goricam, in preko Pavle vasi do zidanice, katere lastnik je imel v preteklem letu najbolje ocenjeni cviček. Med potjo se bomo ustavili na večih doživljajskih točkah, kjer nas bodo pričakali gostoljubni domačini in nam poleg raznih dobrot pripravili tudi pester spremljevalni program. Pri zidanici najbolje ocenjenega cvička nas čaka zanimiv program, kjer bomo med drugim postavili klopotec, ki bo do jeseni veselo pel in odganjal škorce, da ne pozobajo preveč grozdja. Tam nas čaka tudi zaključek pohoda s toplim obrokom, prav tako pa bo organiziran prevoz nazaj do izhodiščne točke pohoda.

Startnina: 10 EUR vključuje spominski kozarec, toplo malico

Informacije: Uroš Flajs, 041 657 561

SPOMINSKI POHOD NOB MALKOVEC

Krajevna organizacija ZB za vrednote NOB Tržišče organizira 8. 8. 2015 ob 9.00 uri Spominski pohod Malkovec 2015. Pot nas bo vodila mimo spomenika na Malkovcu po glavni cesti nad malkovškimi vinogradi do Slančjega vrha, kjer bo prvi kratek postanek. Pot bomo nadaljevali proti Krsinjemu Vrhu, kjer se bomo ustavili pri zidanici prijatelj Jožeta. nato gremo skozi gozd mimo domačije Janeza Kukca v Lazah proti Čehnarjevi dolini, kjer se bomo ob obeležju spomnili odhoda malkovških fantov v Duletovo četo. Iz Čehnarjeve doline gremo skozi Pavlo vas proti Vinskemu dvoru Deu, kjer bo zaključek pohoda z malico. Kdor težko hodi, lahko dobi tudi prevoz.

Startnina: 10 EUR

Informacije: Vladka Blas, 031 709 176

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na drug datum.

DIRKA STARODOBNIH VOZIL ZA POKAL MALKOVCA 2015

1. 8. 2015 bo v Tržišču potekala tradicionalna Dirka starodobnih vozil za pokal Malkovca. Dirka ima start ob igrišču v Tržišču in poteka po glavni cesti do Malkovca. Skrbno zaščitena in varovana proga poteka po hribu navzgor, za popestritev poskrbi veliko zahtevnih ovinkov. Na ogled dirke vabljeni vsi ljubitelji starodobnih vozil, seveda pa lepo vabljeni tudi vsi tisti, ki imate v svoji zbirki vozil tudi kakšno starodobno vozilo, da nam ga pokažete in se z njim preizkusite na dirki.

Informacije: Toni Janežič, 031 329 620

Pletenka