Vabilo na prireditve ob Svetovnem dnevu srca 2011

VABLJENI NA PRIREDITVE OB SVETOVNEM DNEVU SRCA 2011

»EN SVET, EN DOM, ENO SRCE«

»EN SVET, EN DOM, ENO SRCE« je letošnje geslo svetovnega dneva srca, ki se je v dvanajstih letih uveljavil v več kot 100 državah sveta. To je dan, ko Svetovna zveza za srce (World Heart Federation) WHF in vse članice na ves glas opozarjamo, da so bolezni srca in ožilja največji morilec sodobnega človeka.

Zadnji dve leti smo posebej opozarjali na potrebo po skrbi za srce na delovnih mestih, letos pozivamo, da se za zdrava srca še posebej potrudimo v okviru naših družin.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije in Združenje kardiologov Slovenije zato kličeta vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije: skrbite za zdravo srce v svoji družini.

Letošnji svetovni dan je 29. septembra, v Ljubljani pa ga bomo obeležili že ta konec tedna. PRISRČNO VABLJENI!

24. SEPTEMBER – OSREDNJA PRIREDITEV NA PREŠERNOVEM TRGU

Vabljeni od 9. do 13. ure na ogled predstavitve zdravstveno informacijskih gradiv na stojnicah, meritve krvnega tlaka ter holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi, meritve EKG in saturacije (nasičenost kisika v krvi), prikaz športnih aktivnosti, namenjene vsem članom družine.
OTOK ŠPORTA bo v sodelovanju z DRUŠTVOM ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA na Prešernovem trgu pripravil aerobne športne aktivnosti namenjene vsem članom družine. Mimoidoče bomo povabili, da se nam pridružijo za 20 min, se dobro razmigajo in naredijo majhen a pomemben korak za svoje zdravje. Vadba bo potekala pod vodstvom izkušenih vaditeljev, glasbe in animacije. Skupaj bomo dokazali, da je že 20 min vadba na Prešernovem trgu ali pa v domačem prostoru lahko učinkovita, zabavna in cenovno ugodna.
Naš link je www.otok-sporta.si

24. SEPTEMBER DO 2. OKTOBER: RAZSTAVA O SRCU V ZGODOVINSKEM ATRIJU V MESTNI HIŠI LJUBLJANA

Vabljeni na ogled razstave ob svetovnem dnevu srca vsak dan od 9. do 19. ure v Zgodovinskem atriju v Mestni hiši v Ljubljani.

25. SEPTEMBER: ŠMARNA GORA

Od 9. do 17. ure vabljeni na vrh Šmarne gore na meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi, meritve EKG, svetovanje o zdravem načinu življenja.

25. SEPTEMBER: ROŽNIK

Od 11. do 15. ure vabljeni na Rožnik na meritve krvnega tlaka ter holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi, meritve EKG.

29. SEPTEMBER: KONCERT LEKOVEGA PEVSKEGA ZBORA

Ob 19. uri ste vabljeni na koncert Lekovega pevskega zbora v cerkvi Sv. Florjana v Ljubljani na Gornjem trgu.

 

*
24. september ob 11 uri:  Podružnica Celje bo pripravila predavanje »En dom, eno srce, ena gora« na Gori – Št. Jungert. Po predavanju bo degustacija zdrave hrane in pijač. Ob 9. uri: pohod na »Goro« Kunigundo

24. september ob 8.30 uri: pohod na Remšnik, podružnice za Koroško z zbirališčem v Vasi pri Sp. Vižingi

24. september: test telesne zmogljivosti v hitri hoji na 2 km bo po “srčni poti” pri Osnovni šoli Miklavž na Dravskem polju

25. september: test telesne zmogljivosti v hitri hoji na 2 km bo po “srčni poti” v Mestnem parku v Mariboru

26. september ob 16. in 17. uri: Dan odprtih vrat bo že tradicionalno na Oddelku za kardiologijo in angiologijo UKC Maribor. Vabljeni na slikovno predstavitev in voden ogled oddelka in funkcionalnih enot s sodobno diagnostiko srčno-žilnih bolezni.

pohodi, predavanja, delavnice, prispevki v medijih po vsej Sloveniji

1. oktober: obeležitev Svetovnega dneva srca podružnice za Severno Primorsko pripravila v soboto, 1. oktobra, v dvorani in avli Mestne občine Nova Gorica. Vabljeni v velikem številu, pripravljamo zanimiv, poučen in pester program

2. oktober ob 8. uri: Tradicionalni pohod ob Svetovnemu dnevu srca: Podgorje – Slavnik, ki ga organizira podružnica za Slovensko Istro

 

* Za podrobnejše informacije se obrnite na vašo podružnico