Potep po Prekmurju

POTEP PO PREKMURJU

 

V mesecu juniju smo bili povabljeni na ogled nekaj turističnih točk v Prekmurju pod okriljem oz. sponzorstvom organizacije S&K Company. Izlet je bil zaradi povpraševanja članov organiziran dvakrat.

Na pot smo se odpravili v jutranjih urah in pot nam je krajšal šofer »Haloški Janez« s slikovitim opisom pokrajine in ljudi. Naš prvi postanek je bil v vasi Dobrovnik.  Ogledali smo si Tropski vrt, kjer so bile obrane prve banane. Njihova glavna dejavnost je vzgajanje orhidej. Letno jih proizvedejo okrog milijon.

 

   

 

 

Pot nas je vodila do Bučne dežele, kjer so nam predstavili izdelke iz bučnega mesa.

 

Deležni smo bili tudi degustacije bučnega žganja ter sladic.

 

 

 

 Ogledali smo si izdelovanje lončenih izdelkov.

 

 

Po energijo smo odšli k Bukovniškemu jezeru, kjer smo se okrepčali z bučnim sladoledom in čisto izvirsko vodo Sv. Vida. Bukovniško jezero je znano po svojih pozitivnih energijah, katere se    čutijo na posameznih označenih točkah.

 Napolnjeni z pozitivno energijo smo se odpravili proti znameniti Plečnikovi cerkvi v Bogojini.

 

 

Naš končni cilj pa je bilo okusno pozno kosilo v družinskem Turizmu Zver. Gostitelj S&K Company nas je pričakal s pijačo dobrodošlice in svojo predstavitvijo. Popoldne se je ob prijetni družbi prehitro  prevesilo v večer in čas odhoda proti domu. Prvič in drugič nas je iz Prekmurja pregnala višja sila (nevihta). 

 

  

 

Obakrat smo bili deležni prisrčne dobrodošlice domačinov in Prekmurje smo zapuščali s prijetnimi vtisi in željo na povratek.

 

Sabina Zorko