Tečaj oživljanja DOJENČKOV in OTROK, 24.6. ob 18.uri

Lepo pozdravljeni,

mnogo situacij v obdobju dojenčka in otroka je lahko v hipu usodnih.
Še pred minuto zdrav otrok, se lahko začne pred našimi očmi dušiti (košček hrane ali igračke v sapniku), možna je utopitev (v kadi, bazenčku, na morju), alergična reakcija, zastrupitev (s čistili, zdravili,…), razna obolenja dihal ali živčevja (vročinski krči), možne so poškodbe glave (ob padcu, v prometni nesreči,…).

Kako pravilno ravnati, da nas ne zajame panika in da ne izgubljamo dragocenih minut od katerih je odvisno preživetje našega otroka?

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije izvaja tečaje temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok ter učenje tehnike odstranitve tujka iz dihal. Tečaj obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja na dojenčku in otroku ter prikaz pravilne odstranitve tujka iz dihal. Poudarek je na vajah, ki jih vsi tečajniki opravite lastnoročno, da pridobite občutek kako pomagati otroku, ki je življenjsko ogrožen.

TEČAJ bo potekal v sredo, 24.6.2009 ob 18. uri v prostorih POSVETOVALNICE ZA SRCE, CIGALETOVA 9, Ljubljana. Tečaj traja cca.2 uri, cena 21 eur, za člane društva 18 eur. Omogočamo Vam brezplačne ponovitve vaj (v neomejenem številu), po predhodnem telefonskem ali elektronskem dogovoru.

informacije in prijave na mail: [email protected]