XV. Kolesarsko-pohodniška prireditev ZA SRCE

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije prireja v soboto 7. junija 2008 tradicionalno, že XV. kolesarsko – pohodniško prireditev ZA SRCE. Prireditev je športno preventivnega pomena in je namenjena telesni dejavnosti kot enemu glavnih dejavnikov za zdravje srca in ožilja.

Pričetek prireditve bo v soboto, 7. junija 2008 ob 9. uri pred OŠ Vrhovci v Ljubljani. Kolesarska proga bo potekala od OŠ Vrhovci do Pograjskega doma v Polhovem Gradcu (17 km). Od Pograjskega doma mimo zaselka Setnica do cerkvice Svete Uršule bo pohod, ki bo trajal približno 30 minut v vsako smer, nato povratek s kolesi do OŠ Vrhovci. Predviden povratek je do 13. ure. Sledila bo topla malica, osvežitev in razvedrilni program z žrebanjem.

Prijave za šolske skupine in športna društva sprejema organizator pisno na naslov:

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
Cigaletova 9
1000 Ljubljana

po telefonu 01/234 75 55 ali elektronski pošti na naslov [email protected].
Prijava naj vsebuje ime in naslov šole ter ime, priimek, naslov in letnico rojstva posameznega udeleženca.

Individualni udeleženci se lahko prijavijo na dan prireditve od 8. ure dalje na startnem mestu pred OŠ Vrhovci.

Za šolske skupine do 18. leta ter otroke in mladino do 14. leta startnine ni! Za ostale posameznike in skupine znaša startnina 2,50 EUR, organizator pa nudi udeležencu tudi malico in pravico do sodelovanja pri žrebanju, ter medaljo. Glede na športno preventivni značaj prireditve ni nobenih omejitev glede pravice nastopa. Osnovnošolci se lahko udeležijo prireditve le v spremstvu staršev ali šolskih mentorjev.

Vabljeni!