Kopalni srčni vlak – Valentinovo 2008

 

Na praznik sv. Valentina smo za člane Ljubljanske podružnice Društva, ki so včlanjeni kot pari, organizirali tako imenovani kopalni srčni vlak, ki se ga je udeležilo 52 članov. Zbiranju, opravljanju formalnosti in prevzemu simboličnih daril pokrovitelja prireditve Leka na želzniški postaji je sledila kratka a prijetna vožnja s kopalnim vlakom v BTC. Iz hladnega meglenega jutra v središču Ljubljane smo prispeli pred s soncem obsijani vodni park Atlantis. Gostitelji so nam v kratkem predstavili svojo dejavnost in program dejavnosti tistega dne. Nekaj uvodnih besed nam je podal tudi prim. Boris Cibic, dr. med., ki je bil v času obiska Atlantisa na voljo članom za krajše strokovne posvete.

Skozi labirinte garderob smo se uspešno prebili v termalni del in se udobno namestili. Po kratki aklimatizaciji so nas čakale tri vodene vadbe v vodi brez pripomočkov in s pripomočki.

Vadba v vodi je zaradi upora vode kar naporna in v Atlantisu – pokrovitelju prireditve-  se tega prav dobro zavedajo. Pogostili so nas z zdravimi obloženimi kruhki, ki so vsem teknili. Po malici nam je ostalo še nekaj časa za prijetno druženje v in ob bazenu. Ob dobri družbi čas hitro mine in tudi mi smo morali prej kot bi želeli zapustiti bazen in se odpraviti garderobam naproti. V avli smo pred odhodom na vlak še malo posedeli, se ohladili in strnili vtise prijetno in koristno preživetega dopoldneva. Večinoma smo se strinjali, da se prihodnje leto spet vidimo.

KLIKNITE in si oglejte diaprojekcijo utrinkov.

Jure Osredkar