Napovednik dogodkov

PODRUŽNICA LJUBLJANA

 
Mesečna predavanja,  ob 17. uri v dvorani Krke na Dunajski 65 v Ljubljani.

– 8. november ob 17. uri: predavanje asist.dr. Danica Rotar Pavlič,dr.med. in mag. Nataša Jan, univ.dipl.biol.: »Varna in učinkovita raba zdravil«. Zanimivo predavanje vam bo pojasnilo marsikaj – npr. kako ravnati ob zamenjavi zdravil, kakšen je medsebojni vpliv nekaterih zdravil in živil, kam z neuporabljenimi zdravili, idr.)

13. december ob 17. uri: predavanje pri. Borut Kolšek, dr.med.: »Športno srce« (vpliv telesne aktivnosti na srce in krvni tlak)

 

Brezplačni telefon – nasveti kardiologa: prim. Boris Cibic, dr. med.

Brezplačna telefonska številka za uporabnike linij 031, 041 in 051: 031/334 334 (vsak delovni dan od 12. do 14. ure).

 

Posvetovalnica za srce, Cigaletova 9

T: 01/234 75 55, E: [email protected].,

– ponedeljek: od 9. do 12. ure: meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi,

– torek in četrtek: od 9. do 12. ure in od 16. do 18. ure: meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi,

– sreda od 12. do 15. ure: meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi.

 

Tečaji temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok

Namenjeni so vsem bodočim staršem, staršem, starim staršem, varuškam in drugim, ki jih tovrstno znanje zanima. Informacije in prijave: 01/ 234 75 55 ali [email protected]

 

Tečaji temeljnih postopkov oživljanja odraslih

Informacije in prijave: 01/ 234 75 55 ali [email protected]

 

 

PODRUŽNICA ZA SEVERNO PRIMORSKO

– tretjo soboto so pohodi po »Srčni poti« ob 10. uri! V primeru slabega vremena pohod odpade. Zbirališče pri bifeju Panovec. Organizirali bomo tudi meritve holesterola, sladkorja in krvnega tlaka.

– vsak ponedeljek in četrtek ob 17. uri kardiofitnes, v prostorih Društva za srce za S  Primorsko na Cankarjevi 60, Nova Gorica. Vaditelj je Iztok Čebohin.

Vse vas vabimo na pohode po Srčni poti vsako tretjo soboto v mesecu ob 10 h izpred okrepčevalnice Panovec, Kardio fitnes bo v oktobru odprl svoja vrata ob ponedeljkih in četrtkih ob 17 h. Vabljeni!

Informacije: [email protected]

 

PODRUŽNICA ZA KRAS

Z oktobrom  bomo ponovno pričeli sodelovanje z drenovci na njihovih urah telovadbe dvakrat tedensko v 11 krajih po Krasu.  Zdravniki prostovoljci bodo sodelovali z meritvami krvnega tlaka in svetovanjem.

 

Pripravljamo tudi nekaj zdravstvenovzgojnih predavanj in predstavitev defibrilatorja v občini Komen in v Sežani ter v sklopu teh srečanj tudi teste hoje, če bo dovolj zainteresiranih udeležencev.

 

– ponedeljek 13. november: tradicionalna, tokrat 12. kulturno umetniška in zdravstveno vzgojno naravnana prireditev :”Z RAZUMOM, PESMIJO IN PLESOM ZA ZDRAVA SRCA KRASA”, ki bo v kulturnem centru Srečka Kosovela v Sežani. Brezplačne meritve krvnega tlaka, maščob in sladkorja v krvi, glasba, ples in še kaj…

Lepo vabljeni vsi in od povsod, da vam pokažemo kako je na Krasu krasno.

 

 

PODRUŽNICA CELJE

Posvetovalnica Za srce, Glavni trg 10, Celje

T: 03/543 44 21, 041/725 163

Vsak torek: med 10 in 12. uro svetovanje in določanje holesterola in sladkorja v krvi ter krvnega tlaka. Med 17. in 19. uro svetovanje in določanje holesterola in sladkorja v krvi ter krvnega tlaka.a v City Centru Mariborska 100 v zeliščni lekarni Biotopic.

Vsako soboto: med 10. in 12. uro svetovanje in določanje holesterola in sladkorja v krvi ter krvnega tlaka.


Vsak ponedeljek: v mestnem parku voden pohod in po dogovoru Šola Nordijske hoje. Pričetek hoje pri splavarju ob 15. uri.

18. november ob 10. uri: otvoritev razstave v Klubu Zdravja: Celje v miniaturi

09. december: Dan brez holesterola v Celju. Dogajanje na Glavnem trgu bo povezano z

 novoletnim praznovanjem Celjanov in okolice, predstavitev društev, meritve, degustacija zdrave hrane, predstavitev društva za celiakijo, itd.

Otvoritev razstave „12 pomembnih mož v kardiologiji“ torej razstave, ki jo je pripravil prim. Cibic v avli Celjske bolnišnice v sodelovanju z društvom Korona, kjer naj bi ostala mesec dni.

Predavanje o zdravilih za srce bo v novembu v dvorani Glasbene šole. Datum in ura bosta sporočena po radiu Celje in  NT, radio Rogli, Štajerskem valu ter ostalih medijih.

Sodelujemo na sejmu Zdravje v začeku decembra. Stojnico bomo pripravili skupaj s Koronarnim klubom Celje in Društvom na srcu operiranih bolnikov podružnica Celje.

 

 


PODRUŽNICA ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO

– vsako drugo sredo v mesecu, ob 20. uri vas vabimo k poslušanju oddaj »V skrbi za vaše zdravje«, na TV Vaš kanal. Oddaje vodi prim.mag. Tatjana Gazvoda, dr.med. Gostje oddaj so priznani strokovnjaki s področja medicine. Člane vabimo, da sodelujejo v oddajah.

– četrtkovi pohodi po Trški gori pri Novem mestu: pričnejo se pri Kmetijski šoli Grm na Bajnofu ob 17. uri in trajajo približno dve uri.

 

Posvetovalnica za zdravo življenje, Glavni trg 10, Novo mesto

T: 07/33741 71, E: [email protected]

– vsak predzadnji ponedeljek v mesecu, od 15. do 17. ure: v prostorih podružnice. Posvet z zdravnikom in meritve krvnega tlaka. Prosimo, da se predhodno najavite.


  

PODRUŽNICA ZA SLOVENSKO ISTRO

– vsak drugi ponedeljek v mesecu v popoldanskem času: Posvetovalnica za zdravo prehranjevanje v Zdravstvenem domu v Izoli. Vodja posvetovalnice: višja predavateljica mag. Tamara Poklar-Vatovec, univ.dipl.ing. živilske tehnologije. 

 

Vsaka druga nedelja v mesecu, ob 8. uri: pohod. Pohodne poti so speljane po stezah in opuščenih kolovozih v notranjosti Slovenske Istre in kraškem robu. Zbirno mesto je vsakokrat na parkirišču pri VINAKOPER na parkirišču MERKUR v Kopru, odhod je ob 8.00 uri z osebnimi avtomobili do izhodišča poti. Pohode vodi član odbora podružnice Darko Turk, zmerne hoje je vsakokrat približno 4 do 5 ur. Tem uram je treba dodati še čas za malico in seznanjanje z zgodovino in zanimivostmi krajev, ki jih bomo obiskali. Priporočljiva primerna obutev! Vabimo vas, da se nam pridružite.    

– 12.  november ob 8. uri: pohod Pomjan – Supot – Škrljine – Zupaneti- Slap nad Župančiči – Dilici – Pomjan

– 10. december ob 8. uri: Šeki – Reka – Veli Vir – Peraji – Fined – Draški potok – Karli – Šeki

 

 

PODRUŽNICA ZA KOROŠKO

– 11. november ob 9.uri: se vabljeni na pohod po Srčni poti na Kaplo. Zberemo se na avtobusni postaji Ožbolt.  Zaželene so pohodne palice. Informacije boste dobili pri Franju Kniplič T:041 332 939. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na naslednjo soboto.

 

– 2.december ob 9. uri: Miklavžev pohod na kočo Planinc. Zbrali sem bomo pri zdravstvenem domu v Vuzenici. Vodja pohoda bo Edvard Rek, T: 041 255 789.

 

– 13. december  ob 16. uri: zaključno novoletno srečanje. Lokacija bo sporočena lokalnim vodjem upravnega odbora društva- podružnice za Koroško. Prijave se zbirajo pri njih do vključno 6. decembra.

Košek dobre volje prinesimo s seboj,…s pesmijo in glasbo pa nas bosta pričakala Duo classic.

 

– 15. novembra ob 17. uri: predavanje v gasilskem domu v Radljah ob Dravi, asistent Bojan Vujkovac, dr.med., spec. int., iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec: »Koliko naj popijem pri obolenjih ledvic«?  Zanimiva tema nam bo tokrat prvič  predstavljena.

Vstopnine ni, vljudno vabljeni vi in vaši prijatelji!

»Prepoznajmo količino zaužite vode v uravnoteženem jedilniku«, (z demonstracijo) je drugi naslov v nadaljevanju predavanj, vsebino bo pripravila Majda Zanoškar, dipl.m.s., dietet.

                                                                                                         

Posvetovalnica za srce, bolnišnica Slovenj Gradec

– vsako sredo od 14. do 17.ure: Posvetovalnica za srce v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec na internem oddelku v drugem nadstropju, T.:02/882 35 17 ali 02/882 34 00. Vaša predhodna naročila sprejemamo od 14. do 14.30 ure.


 

PODRUŽNICA ZA GORENJSKO

Vabimo vas, da se udeležite delavnic v letošnjem šolskem letu:

MOČ ZDRAVE HRANE 1 – Zdrava prehrana in gojenje kalčkov (5 ur; izvedba v novembru 2006)

MOČ ZDRAVE HRANE 2 – Kaše in žita v prehrani (5 ur; izvedba v januarju 2007)

MOČ ZDRAVE HRANE 3 – Zelišča in njihova uporaba (5 ur; izvedba v februarju 2007)

MOČ ZDRAVE HRANE 4 – Solate v prehrani (5 ur; izvedba v marcu 2007)

PREHRANA IN DIABETES – (5 ur; izvedba konec marca 2007)

PREHRANA ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA –  (5 ur; izvedba začetek aprila 2007)

PREHRANA IN POVIŠAN HOLESTEROL – (5 ur; izvedba konec aprila 2007)

PREHRANA IN POVIŠAN KRVNI TLAK –  (5 ur; izvedba v maju 2007)

Cena posamezne delavnice na udeleženca je 8.000 SIT (člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije imajo 10% popust na podlagi veljavne članske izkaznice), prijavite se lahko po tel. 04- 277 21 20 ali e-pošti [email protected]. Programi so predstavljeni tudi na spletnih straneh www.s-bts.kr.edus.si

 

 

PODRUŽNICA ZA ŠKOFJO LOKO S POLJANSKO IN SELŠKO DOLINO

– 9. november ob 18. uri: v Škofji Loki v OŠ Mesto bo predavanje asist.dr. Danice Rotar Pavlič, dr.med. o zdravem življenskem slogu.

 

 

DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA MARIBOR IN PODRAVJE

Meritve v letu 2006

V Mariboru in Podravju bodo organizirane meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi na dvanajstih stalnih merilnih mestih in na številnih drugih v Podravju. Pridite tešči!

 

V Mestni četrti Maribor Center v prostorih Društva upokojencev, Slomškov trg 5 bodo vsako prvo soboto:

– 4. november med 8. in 12. uro

– 2. december med 8. in 12. uro.

 

 V Mestni četrti Tabor v prostorih Društva upokojencev Maribor Tabor, Gorkega ulica 48 bodo meritve vsak prvi torek v mesecu.

– 7. november med 8. in 12. uro

– 5. december med 8. in 12. uro

 

V Mestni četrti Pobrežje v prostorih Mestne četrti , Kosovelova 11 bodo meritve vsako prvo sredo v mesecu:

– 8. november med 8. in 12. uro

– 6. december med 8. in 12. uro

 

Meritve na ostalih merilnih mestih in predavanja bomo objavljali na krajevno običajen način z obvestili ter v časopisu Večer in na Radiu Maribor, Radiu Slovenske gorice, Radiu Šmarje in Radiu Brezje.

 

 

Predavanja o temeljnih postopkih oživljanja

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje bo imelo vsak mesec v odročnih krajih Podravja predavanje o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo defibrilatorja z namenom, da bi zunanje občine pomagale pri nabavi tega nujno potrebnega aparata. V primeru odločitev v posameznih krajih, bo društvo usposobilo tamkajšnje tečajnike.

 

Seminarji temeljnih postopkov oživljanja

Pri čakanju na reševalce moramo nuditi prvo pomoč z oživljanjem, sicer bolnik lahko umre. Pri tem poskrbimo za umetno dihanje in zunanjo masažo srca, lahko pa uporabimo defibrilator, ki ureja delovanje srca in rešuje življenja. Obolelemu avtomatski defibrilator podaljša življenje do prihoda reševalcev.

Morda ne veste, da prav vi lahko daste nenadomestljivo prvo pomoč ob nenadnem zastoju srca.

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje vas vabi na 6-urni tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Tečajniki se bodo zvrstili do aprila prihodnje leto v kirurški stolpnici Splošne bolnišnice Maribor, vodili pa jih bodo izkušeni zdravniki kardiologi.

Projekt je podprla Zavarovalnica Maribor. Za tečaj se lahko prijavite osebno ali po telefonu v pisarni Društva za srca, Partizanska 12/II, vsak ponedeljek od 8. do 12. ure in vsako sredo od 15.  do 18. ure. T: 02/228 22 63.

TUDI VI LAHKO REŠITE ŽIVLJENJE SOČLOVEKU.