Gremo naprej z mladimi

35DD6282-65FF-11E2-AB47-AB1366B94067

V preventivi posameznik ali posamezna organizacija nima velikih možnosti za uspeh. Več združenih sil pa lahko, kot pravimo, premika gore.

Naše društvo ima že bogato tradicijo sodelovanja z različnimi organizacijami doma in v tujini.

Leto 2013 smo začeli še močnejši in predvsem z novo energijo in znanjem mladih. Povezali smo se z Društvom študentov medicine Slovenije in skupaj organizirali prav poseben dogodek. Simbolično pa je svoje misli o ženskem srcu na predavanju v veliki predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani predstavil starosta slovenske kardiologije in častni član Društva za zdravje srca in ožilja, prim. Boris Cibic, dr. med.

Dogodek smo napovedali na skupni novinarski konferenci, vabilo pa namenili splošni javnosti. Iz fotografije se vidi, da os se odzvale predvsem ženske, čeprav bi bilo zelo koristno, da bi razlike in specifiko ženskega srca poznali tudi moški. Udeležba je bila res imenitna. Praktično smo napolnili celo veliko predavalnico medicinske fakultete.

Še vedno ob predavanju so potekale tudi preventivne meritve. Študentke in študentje so si ob mentorstvu vodje Posvetovalnice za srce Jasne Jukić Petrovčič nabirali prepotrebne izkušnje. Vsem, ki smo jim ob meritvah odkrili neustrezne rezultate, smo kot običajno svetovali obiska zdravnika.

45877966-65FF-11E2-AC01-AB1366B94067

S kratkim zapisom o dogodku na deseti dan leta 2013 želimo predvsem napovedati naše sodelovanje v bodoče.

Znanje in energijo mladih študentk in študentov bomo pritegnili in verjamemo, da se bo to že prav kmalu poznalo tudi v širšem slovenskem prostoru.

 

Franc Zalar