Enolončnica z lečo in špinačo – okusen obrok, ki ga lahko pripraviš za več dni

Opomba: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije kot partner sodeluje pri projektu Veš kaj ješ, v koordinaciji ZPS, ki je tudi vir tega prispevka.

Poleg fakultetnih predavalnic se z oktobrom odpirajo tudi vrata študentskih domov. Veliko študentov v tem času zapusti svoje domove, kar pa pomeni, da morajo za prehrano poskrbeti sami.

Vsem, ki nimate časa ali možnosti za vsakodnevno pripravo kosila ali večerje, svetujemo ogled video recepta za enolončnico z lečo in špinačo, ki ga je pripravil kuhar Tin Hadžić Žorž.

Okusno zelenjavno enolončnico z lečo lahko pripraviš v večji količini, zamrzneš in shraniš za vnaprej ali jo poješ v naslednjih dneh.

Veš, kaj ješ nasvet

  • Kadar veš, da naslednji dan ne boš imel časa za kuhanje, si obrok pripravi vnaprej.
  • Jedi »na žlico«, kot so enolončnice ali juhe, so preproste za pripravo, prav tako pa jih lahko pripraviš v večjih količinah in zamrzneš ali uživaš še naslednji dan.
  • Vsaj enkrat, še bolje pa dvakrat na teden, se odloči za brezmesni dan. Zamenjava mesa, predvsem rdečega, z rastlinskimi viri beljakovin, je bolj trajnostna in pogosto tudi cenovno bolj ugodna izbira.