Člani Društva za srce na izletu v Laškem

F82130B8-1CDE-11E2-BCFC-E7A465B94067

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je 16. oktobra za člane organiziralo izlet in kopanje v Laško. Kljub deževnemu jutru, smo z avtobusom iz Ljubljane odšli dobre volje in polni novih pričakovanj. V Laškem nas je pričakalo sonce, ki nas je spremljalo skozi ves dan in nam tako še polepšalo vzdušje.

Najprej smo prisluhnili predavanju »Imam kronično bolezen, a ona mene nima«, predavateljice Jacinte Doberšek Mlakar, v.m.s., prof. zdr. vzg. Ko imamo kronično bolezen, ni pomembno le, da redno jemljemo zdravila, hkrati je pomembno, da najdemo pravo ravnovesje med obveznostmi, boleznijo in stvarmi, ki so nam ljube, da smo pozitivni, izberemo zdrav način življenja, poslušamo svoje telo in dušo, si skušamo čim bolj organizirati vsakdan, najti tudi čas za razvedrilo, imamo stike z nam pomembnimi ljudmi…

Sledilo je kopanje v termalnem centru wellnes parka Laško. Tam smo res uživali in se nakopali in ogreli. Po kopanju smo imeli dobro kosilo, katerega smo vsi že pošteno potrebovali, potem pa smo se odpravili na krajši sprehod po parku.

Čeprav se izleta ni udeležilo prav dosti ljudi, smo preživeli lep dan, v upanju, da kaj podobnega še kdaj ponovimo.

Sandra Kozjek