Brošura Kako lahko preprečim ali upočasnim razvoj srčno-žilnih obolenj?

S klikon na sliko prenesi brošuro.
S klikon na sliko prenesi brošuro.

Srčno-žilne (kardiovaskularne) bolezni so glavni vzrok smrti tako pri nas kot v svetu. Gre za nevarne bolezni, kot so sčrni infarkt, koronarna bolezen srca, možganska kap. Njihovo napredovanje pospešujejo številni dejavniki, ki jih imenujemo dejavniki tveganja. Na nekatere izmed njih, kot so starost, spol, dednost, na žalost ne moremo vplivati, lahko pa vplivamo na druge spremenjljive dejavnike in to zelo učinkovito.

Namen knjižice je, da vam pomaga spremenljive dejavnike tveganja pravočasno prepoznati ter vas seznaniti z možnimi zapleti, do katerih lahko pride, če omenjenih dejavnikov tveganja ne obvladate oziroma odstranite.

Prav tako pa vas želi seznaniti, da lahko s spremembo nezdravih življenjskih navad in, po potrebi, tudi zdravljenjem z zdravili, veliko prispevate k zmanjšanju tveganja za nastanek srčnega infakrta, možganske kapi ali perifernih obtočnih motenj.

Uspešnost zdravljenja vsake bolezni, predvsem pa bolezni srca in ožilja, je v veliki meri odvisna od vašega poznavanja zapletov teh bolezni in vzrokov zanje.