Vabilo na usposabljanje ODKLOP – Program za zdravo uporabo zaslonov

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije organizira

CELODNEVNO BREZPLAČNO USPOSABLJANJE

ZA VODENJE PROGRAMA

ODKLOP – PREVENTIVNI PROGRAM ZA ZDRAVO UPORABO ZASLONOV

13. oktober 2023,

Zavod za mladino in šport Krško

Cesta krških žrtev 105, 8270 Krško

KOMU JE USPOSABLJANJE NAMENJENO?

  • Usposabljanje je namenjeno pedagoškim delavcem, primarno razrednikom in tudi tistim, ki se pri svojem delu redno srečujejo z mladostniki ter jim nudijo (želijo nuditi) podporo na področju uravnotežene in odgovorne uporabe zaslonov.

ZAKAJ?

  • Nekritična in prekomerna uporaba zaslonov je v družbi naraščajoč problem, ki se ga vedno bolj zavedajo strokovna javnost, starši in predvsem pedagoški delavci na šolah.
  • Na usposabljanju bodo udeleženci prejeli vsa potrebna znanja za vodenje preventivnega programa za odgovorno, uravnoteženo in kritično uporabo zaslonov v svojih razredih.
  • Poleg teoretičnega dela bomo del usposabljanja namenili tudi praktičnim vajam, ki bodo pedagogom koristile pri izvajanju samostojnih delavnic.
  • Pedagoški delavci prejmejo knjižico Zasvojenost z digitalnimi vsebinami – kratek pregled in PDF priročnik – delovno gradivo za vodenje programa.


Prijava na usposabljanje poteka preko prijavnega obrazca: https://www.1ka.si/a/43d64f12

Zaradi optimalnega dela je število mest usposabljanja omejeno na 20 udeležencev. V primeru vprašanj smo vam na voljo preko e-pošte: [email protected]. 

Program usposabljanja

Usposabljanje je del projekta »ODKLOP – Preventivni program za zdravo uporabo zaslonov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Program izvaja Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Preberite še: