Sumite, da imate srčno popuščanje? Kako naprej…

Simptomi srčnega

Srčno popuščanje je manj poznana bolezen, ki jo ljudje slabo razumejo. Včasih je srčno popuščanje težko prepoznati, ker so njegovi znaki lahko podobni kot pri drugih boleznih. Nekateri ljudje lahko imajo simptome, ne da bi se zavedali, da ti lahko kažejo na srčno popuščanje, ali pa domnevajo, da so ti simptomi samo naravni del staranja. 

Morda je slika naslednjega: 3 osebe in besedilo

Kako naprej …

Če imate katere od zgoraj omenjenih simptomov, je pomembno, da se o njih čim prej pogovorite s svojim zdravnikom, saj lahko kažejo na srčno popuščanje. Če imate srčno popuščanje, sta zgodnja diagnoza in zgodnje zdravljenje lahko bistvena za vaše zdravje in počutje.

Natisnite dokument, na katerem imate informacije o simptomih srčnega popuščanja in dnevnik spremljanja simptomov. Dokument lahko pokažete svojemu osebnemu zdravniku in /ali specialistu kardiologu pri naslednjem obisku.

Tukaj pa najdete še vprašanja, na katera je dobro imeti odgovore v primeru, da dobite diagnozo srčnega popuščanja. Vprašanja zastavite vašemu osebnemu zdravniku in/ali specialistu kardiologu.